index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Splićani ispratili svog Olivera

Split i Dalmacija večeras su na posljednje putovanje u njegovu rodnu Vela Luku ispratili svoga Olivera Dragojevića. Prepuna Riva ponosno mu je i dostojanstveno odala počast upućujući molitve, plješćući i pjevajući njegove pjesme. Ispratila su ga zvona sa Svetoga Frane, a potom i brecanje bumbala – velikog zvona Svetoga Dujma.

2018_07_31_oliver3.jpg Nakon obreda u krugu obitelji i prijatelja u crkvi svetog Frane na Obali - hrvatskom panteonu u kojem su mir i spokoj našli velikani koji su ispisali hrvatsku i europsku povijest: splitski klerik i kroničar Toma Arhiđakon, otac hrvatske književnosti Marko Marulić, pjesnik Jerolim Kavanjin, kapelnik splitske katedrale i skladatelj Ivan Lukačić, veliki državnik i gradonačelnik Ante Trumbić, povorka se od Trga Franje Tuđmana uputila prema Gatu sv. Nikole. Jadrolinijin katamaran Vida isplovio je u 19.50, u pratnji brodova Hrvatske ratne mornarice, Lučke kapetanije i MUP-a, ali i brojnih brodica i brodova u splitskom akvatoriju.
U trenutku kada se katamaran odvojio od Gata, niz kampanel Svetog Dujma spušten je portret Olivera Dragojevića, a sve je popraćeno bakljadom kako na zvoniku tako i duž cijele Rive te na brodicama i brodovima uz zvuk sirena i zvonjavu crkvenih zvona.
Oliver Dragojević večeras je zauvijek otplovio prema svojoj Vela Luci.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba