index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Za sufinanciranje udžbenika učenicima osnovnih škola 12 milijuna kuna

Grad Split će učenicima osnovnih škola u narednoj školskoj godini sufinancirati nabavu udžbenika, radnih bilježnica i pripadajućih dopunskih nastavnih pomagala, a o proceduri isplate i iznosu proračunskih sredstava ...

2018_07_12_udzbenici1.jpg ... na današnjoj konferenciji za novinare govorili su zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić i voditeljica Odsjeka za prosvjetu i tehničku kulturu Višnja Mikulić.
„Riječ je o 12 milijuna kuna za nešto više od 14 tisuća učenika splitskih osnovnih škola, a dio je to plana i programa ove gradske uprave u kojem su nas podržali i gradski vijećnici. U konzultacijama s ravnateljima i roditeljima došli smo do modela koji će roditeljima dati slobodu u nabavci udžbenika i potrebnih radnih materijala. Od ove godine idemo u partnerski odnos sa školama, odnosno angažman škola u čitavom procesu s obzirom kako je riječ o svih osam razreda. Škole će prikupljati zahtjeve od 27. kolovoza, obrađivati podatke, a potom isplaćivati namijenjena sredstva roditeljima na bankovne račune“ rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović.
2018_07_12_udzbenici2.jpgO tehničkom dijelu govorio je pročelnik Omazić: „Za učenike prvih, drugih i trećih razreda izdvaja se iznos od 600 kuna, za četvrti razred 650 kuna, za peti i šesti 1050 kuna te za učenike sedmih i osmih razreda 1200 kuna. Zahtjev za sufinanciranje bit će objavljen na internetskim stranicama Grada i osnovnih škola, koji će se popunjen, zajedno s računom predati u školu na obradu. Do kraja rujna osnovne škole će sva dodijeljena sredstva isplatiti roditeljima.“
Voditeljica Odsjeka za prosvjetu i tehničku kulturu Višnja Mikulić rekla je kako će za djecu s posebnim potrebama koja se školuju po prilagođenom programu Grad Split financirat cjelokupni trošak potreban za nabavku posebnih udžbenika i radne materijale. Obrada svih osobnih podataka učenika i njihovih roditelja vršit će se sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba