index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Ministar Štromar: „Cilj je ostvaren, ovo je sad prekrasna plaža“

„Prije osam mjeseci sam bio ovdje, vladao je nered, kaos i bezakonje. Sada je prekrasno“ rekao je danas prilikom obilaska Žnjanskog platoa potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te dodao kako je bilo puno skeptika kada su on i gradonačelnik Andro Krstulović Opara najavili kako će ovo lijepo izgledati, ...

2018_07_11_znjan.jpg ... da nitko nije vjerovao. „Ali dobra suradnja između nas dvojice, između Grada i ministarstva, jedinica lokalne samouprave i države urodila je plodom i nema više nezakonja, nema više nereda. To nam je bio cilj – prekrasna plaža, cilj smo ostvarili. Za dvije godine, siguran sam, daljnjom zajedničkom suradnjom ovo će biti najljepša plaža na Mediteranu“. Naglasio je i kako je ovo dokaz drugima koji grade bespravno i bez dozvola, da za takav nered nema mjesta u državi. 
I gradonačelnik Andro Krstulović Opara složio se kako prije osam mjeseci nije bilo puno optimista, ali upornošću i preciznim praćenjem procedura i kvalitetnom suradnjom, na kojoj se ovom prilikom zahvalio ministru Štromaru, 2018_07_11_znjan2.jpgnjegovim suradnicima, ali i županijskoj vlasti, rekao je kako je cilj ostvaren. „Može se, pratimo procedure, naši zakoni nisu toliko loši kao što neki govore, ovo se po zakonima napravilo – red, zakonitost, plan i transparentnost – Žnjan je jedna dobra ilustracija za to“ rekao je gradonačelnik. Ministru je poručio kako vjeruje da će od jeseni, nakon što Gradsko vijeće usvoji DPU ovog područja nastaviti pratiti ovaj brzi tempo koji je bio do sada i u narednom razdoblju doći do cilja, a to je Žnjan kao razglednica Splita i Mediterana.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba