index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Županija osigurala 2 milijuna kuna za žnjanski plato

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela i župan Blaženko Boban potpisali su danas u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije ugovor u vrijednosti 2 milijuna kuna kojim se Gradu Splitu iz županijskog proračuna osiguravaju sredstva za sufinanciranje uređenja žnjanskog platoa radi održavanja i stavljanja u javnu funkciju pomorskog dobra.

2018_07_11_zupanija1.jpg Riječ je o ovogodišnjim  namjenskim sredstvima za uređenje plaža temeljem javnog poziva i natječaja, a kako je kazao župan Boban, gradovima Splitu i Omišu te općinama Podstrana i Tučepi podijelit će se ukupno sedam milijuna kuna. Tako će uz 2 milijuna rezervirana za splitski žnjanski plato, po milijun kuna za uređenje svojeg priobalja dobiti Omiš i Tučepi, dok će Podstrana imati na raspolaganju  ukupno 3 milijuna kuna za uređenje dužobalnog pojasa od Žrnovnice do luke Strožanac.
„Ovo je pripremno razdoblje do konačnog rješenja, a nadam se da ćemo i dalje uz pomoć Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva graditeljstva dovesti do kraja veliki projekt uređenja žnjanskog platoa“, kazao je zamjen2018_07_11_zupanija2.jpgik gradonačelnika Nino Vela nakon potpisivanja ugovora.
Uz župana Blaženka Bobana i zamjenika gradonačelnika Splita Nina Velu potpisivanju ugovora za sufinanciranje kapitalnih projekata na pomorskom dobru nazočili su gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović, načelnik Općine Podstrana Mladen Bartulović, načelnik Općine Tučepi Ante Čombrić i Stipe Čogelja pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba