index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Na Gripama održana radionica protiv socijalne isključivosti

Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport - naziv je projekta čija je radionica održana jutros u Športskom centru Gripe.

2018_07_06_Zajedno u sportu 01.jpg Cilj je ovoga projekta povećanje uključenosti djece i mladih u šport, povećanje dostupnosti besplatnih športskih sadržaja, poboljšanje pristupa i sudjelovanja u športskim aktivnostima za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, kao i povećanje njihove socijalne uključenosti.  Projekt je  trenutno u fazi otvorenog Poziva za dostavu projektnih prijedloga, a financijska sredstva su osigurana Europskim socijalnim fondom (EFS).  Na informativnoj radionici sudjelovala je i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović sa suradnicima.

2018_07_06_Zajedno u sportu 05.jpg„Pravo je zadovoljstvo što se radionica održava u Splitu. Važno je premostiti prepreke, učiniti infrastrukturne prilagodbe i boriti se protiv socijalne isključivosti svake vrste. Velika posjećenost današnje radionice pokazuje važnost teme. Treba iskazati snažnu podršku ovom vrijednom projektu koji promovira zajedništvo i jednakost kroz sport“, kazala je, među ostalim, zamjenica Hrgović. Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku istaknula je kako će finalna realizacija projekta značajno pripomoći unapređenju kvalitete života osoba s invaliditetom. „Također, ovim ćemo projektom  pružiti priliku uključivanja u besplatne športske programe i sadržaje svoj onoj djeci i mladima čiji roditelji nisu u mogućnosti dodatno financirati ovakve aktivnosti, baš kao i djeci s teškoćama u razvoju te onima bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Pozivam sve zainteresirane udruge, ustanove i organizacije da se prijave kako bismo im dali priliku da uz sport rastu, raduju se i druže“, poručila je državna tajnica Mađerić. Današnju radionicu pozdravili su i Helena Bandalović, zamjenica Pročelnice upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Splitsko – dalmatinske županije te Martina Jeričević, voditeljica Službe za sport djece i mladih, lokalni sport i stručne kadrove u Središnjem državnom uredu. Planirano trajanje pojedinog projekta je minimalno 12, a maksimalno 36 mjeseci. Vrijednost pojedinog projekta iznosi od 150.000,00 do 1.000.000,00 kuna za projekte bez infrastrukturnih zahvata ili od 400.000,00 do 1.500.000,00 kuna za projekte koji uključuju infrastrukturne zahvate. Na današnjoj radionici  potencijalni prijavitelji informirani su o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima, kriterijima natječaja te postupcima za prijavu i dodjelu sredstava za provedbu projekata.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba