index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Predstavljena prva međunarodna konferencija „Talenti i dual karijera u sportu“

Danas je u Gradskoj upravi predstavljena međunarodna konferencija pod nazivom „Talenti i dual karijera u sportu“, a koja će se na splitskom Pravnom fakultetu održati 12. i 13. srpnja.

2018_07_04_Pressica_01.jpg Organiziranje ovog značajnog sportskog skupa, znanstveno-stručnog karaktera, pozdravila je zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović.

„Pravo je zadovoljstvo da se ovakav događaj po prvi put održava u Splitu i koji u sebi sadrži školski, profesionalni i znanstveni karakter te da se, u tom smislu, gradi most između profesora i sportaša. Konferencijom se šalje poruka da osim profesionalnog, sportskog uspjeha treba paralelno planirati i karijeru u pogledu stjecanja stručnih kvalifikacija i obrazovanja. Grad Split ne samo da je grad sporta, nego može biti i grad orijentacije sportaša prema daljnjem razvoju karijere“, kazala je zamjenica Hrgović. 2018_07_04_Pressica_02.jpgPročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić izrazio je uvjerenje da će grad pod Marjanom biti dobar domaćin jedinstvene sportske konferencije. Kako postići cjeloviti psihofizički razvoj talentiranog sportaša, kako unaprijediti sportske rezultate uz podršku odgojno-obrazovnog sustava, kako ispuniti život i nakon sportskog „umirovljenja“ – neke su od teme koje je istaknuo predsjednik Splitskog savez športova Nenad Periš, a o kojima će se raspravljati na najavljenoj konferenciji. „Sustav dual karijere treba pružiti sigurnost sportašu da nakon završetka sportske karijere neće postati teret društva“, istaknuo je, među ostalim, Periš. 2018_07_04_Pressica_03.jpgIvica Zelić, predsjednik Organizacijskog odbora konferencije izvijestio je kako je dolazak na konferenciju za sada potvrdilo preko 200 domaćih i inozemnih znanstvenika i stručnjaka, a da je namijenjena i sportašima i njihovim roditeljima i trenerima. Ravnatelj Hrvatskog instituta za kineziologiju i sport, Dražen Čular zahvalio se svim sudionicima organizacije, a posebno pokroviteljima, predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović, Gradu Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji te državnoj tajnici za sport Janici Kostelić. 2018_07_04_Pressica_05.jpgRekao je kako se ovakav značajan sportski skup znanstveno-stručnog karaktera u Splitu do sada nije dogodio, a da su dolazak najavili i članovi Ekspertne radne skupine Europske komisije „Skills and human resources development in sport“ u čijem su sastavu predstavnici 24 zemlje članice Europske Unije.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba