index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Vatrogasci iz Slatina dobili novo vatrogasno vozilo

Novo navalno vatrogasno vozilo vrijedno 1,5 milijuna kuna od danas je na raspolaganju Dobrovoljnom vatrogasnom društvu iz Slatina. Na poligonu Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita ključeve vozila vatrogascima je uručio zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela.

2018_06_29_vatrogasci1.jpg „Prošle godine zatekli smo zapušten odnos prema Vatrogasnoj zajednici. Isporuka ovog navalnog vozila rezultat je promjene tih odnosa, jer je jasno da bez pravih alata teško može biti učinkovite borbe protiv požara. Novo vozilo prvo je u nizu vozila koja ćemo nabavljati“, kazao je zamjenik Vela dodavši da su vozila ovog tipa prva linija obrane od požara.
Naručitelj vatrogasnog vozila je Vatrogasna zajednica Grada Splita. Navalno vozilo ove kategorije (podvozje Iveco-Eurocargo, Ziegler nadogradnja) namijenjeno je gašenju požara i spašavanju ljudi iz prometnih i drugih nezgoda. Kapaciteti spremnika su 2500 litara vode i 150 litara pjenila, te vatrogasna pumpa protoka 2000 l/min sa srednjim i visokim tlakom. S ovim vozilom sigurnost stanovnika Slatina, kao i operativna spremnost Dobrovoljnog vatrogasnog društva, podiže se na višu razinu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba