Prijem za sudionike međunarodnog treninga u organizaciji udruge Anđeli

U ugodnoj atmosferi i prijateljskom ozračju protekao je današnji susret zamjenice gradonačelnika Jelene Hrgović sa sudionicima međunarodnog treninga u organizaciji udruge Anđeli, a u sklopu projekta “EVS as One more step toward Inclusion!”.

2018_06_28_andeli1.jpg Projekt okuplja 30 sudionika, predstavnika Hrvatske, Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Turske, Slovačke, Italije, Estonije i Poljske, koji rade s djecom i mladima s manje mogućnosti, vođe, projektne koordinatore i menadžere motivirane za razvijanje svojih kompetencija, s naglaskom na volonterski rad u području osoba s manje mogućnosti, te inkluzivnom elementu spajanja volontiranja i rada s osobama s manje mogućnosti u multikulturalnom okruženju. 
Anka Đikić, voditeljica projekta, upoznala je zamjenicu gradonačelnika sa sudionicima, te predstavila projekt kojemu je cilj unaprijediti rad već akreditiranih organizacija, odgovoriti na potrebe motiviranih organizacija da to postanu, a sve u cilju unapređenja volonterskog rada u području osoba s manje mogućnosti. 
2018_06_28_andeli2.jpgNa susretu je također naglašena uloga ovakvih organizacija u dijelu kako zadržati i aktivirati mlade, a još važnije kako njihovom aktivacijom pomoći onima s manje mogućnosti. 
Zahvalivši se udruzi Anđeli na inicijativi, zamjenica Hrgović istaknula je važnost i vrijednost udruge na proširenju svojih aktivnosti i izvan lokalne sredine, o čemu svjedoči i ovaj međunarodni projekt. Izrazila je dobrodošlicu sudionicima i pokazala interes za primjerima dobre prakse. Također ih je pozvala da je po završetku treninga upoznaju sa zaključcima i iznesu prijedloge kojima bi Grad dalje podržavao njihov rad i aktivnosti. 
Inače, ovaj projekt financira Nacionalna agencija za mobilnost i programe EU.

 
 
Posljednja izmjena: 6.7.2018