index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela obišao gradilište prometnice „OS 3A“

„Prometnica „OS 3A“ (produžetak ulice Put Smokovika – završetak ulice 141. Brigade) na kojoj su u ponedjeljak započeli radovi vrijedni 900.000,00 kuna vrlo je važna za Split, posebno za sugrađane s Mejaša, jer će se s ovih 70 metara otvoriti velike mogućnosti i prometna protočnost ovog dijela grada“ rekao je jutros prilikom obilaska gradilišta zamjenik gradonačelnika Nino Vela.

2018_06_13_mejasi1.jpg Pojasnio je kako je riječ o modernoj prometnici sa svim svojim elementima, svom potrebnom vodovodnom i kanalizacijskom infrastrukturom, strujom, rasvjetom i nogostupima, a rok za izgradnju je mjesec dana. 
„Nakon ovih 70 metara vrlo skoro će biti u realizaciji i dodatnih 130 metara ceste koja će se spojiti na prsten oko Trgovačkog centra Mall od Split i u perspektivi ispod magistrale i Zbora narodne garde spojiti se na Zagorski p2018_06_13_mejasi2.jpgut. To će u konačnici donijeti puno šire mogućnosti za grad Split. U prvoj godini mandata ove gradske vlasti uočeno je puno kratkih prepreka koje onemogućuju bolju prometnu povezanost. Uskoro u realizaciju ide i zahvat na raskrižju Vukovarske i Lovrinačke ulice, zatim Put Vrborana i pristup POS-ovim zgradama na Kili“ najavio je dogradonačelnik. 
2018_06_13_mejasi3.jpgVice Mihanović, predsjednik GK Mejaši potvrdio je važnost ove prometnice koje će olakšati prometovanje prvenstveno stanovnicima Stoca i Smokovika kojima će skratiti putovanja za oko 3 kilometra. Zahvalio je gradskoj upravi na prepoznavanju potrebe i realizacije projekta. Dodao je i kako stanovnike Mejaša vesele najave budućih projekata u ovom dijelu grada koje će rasteretiti postojeće prometnice kroz Kotar.
Pročelnik Službe za izgradnju i razvojne projekteJurica Vojnović rekao je kako projekt nije pretjerano zahtjevan ali je kraj jednog postupka planiranja i projektiranja  te kako početak izvođenja ovog prvog dijela predstavlja prvi korak u izgradnji prometnice Put Smokovika u smjeru zapada prema Zagorskom putu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba